MICHELLE WASSING

Op 9 jarige leeftijd begon zij haar muzikale loopbaan bij dwarsfluit-docente Tersite Ayele in Lelystad aan de muziekschool en speelde bij de plaatselijke harmonie.

Haar conservatorium studie heeft zij gevolgd in Zwolle bij Jorge Caryevschi, haar diploma nam zij in 2000 in ontvangst. Tevens heeft zij daar, bij de docenten Gert Jansen en Tijmen Botma, de studie directie Hafabra succesvol afgesloten.

Tijdens haar studie en daarna is zij heel wat jaren actief geweest als docent bij muziekscholen en verenigingen. Sinds 2003 heeft zij een eigen lespraktijk aan huis.

 

Ook heeft zij verschillende orkesten gedirigeerd: AMDG Kampen (B en C orkest), SDG Ommen (B orkest), Excelsior Hengelo (A orkest), Crescendo Gramsbergen (B orkest). De bezetting was heel wisselend: in Kampen was alleen jeugd, in Gramsbergen waren er meer beginnende volwassenen dan jeugdleden. Daarnaast heeft zij bij diverse orkesten ingevallen voor collegae. Haar ervaringen liggen dus bij zowel volwassenen als zeker ook bij de jeugd, bij harmonie en ook fanfare orkesten.

Met de verschillende orkesten heeft zij meegedaan aan concoursen en festivals, zo is zij met de AMDG jeugd twee maal Nationaal kampioen marswedstrijden geworden in 2003 en 2004, en heeft ze met SDG de beker meegenomen van een concours in Nieuwegein in 2003. Ook het IJsselfestival in Westenholte (AMDG) en de gemeentevlag in Hardenberg (Crescendo) stonden op het programma.

Na een pauze wegens de komst van 2 dochters is zij per 1 oktober 2013 is zij weer actief als dirigent bij het fanfare-orkest HMV uit Holten. Met dit orkest heeft zij naast het jaarlijkse programma ook diverse leuke projecten verzorgd als Maestro Holten, belevingsconcerten en een combinatieconcert met het Orkest van het Oosten!

 

Als docent muziek is zij actief op diverse basisscholen in de omgeving van Hardenberg en Emmen. Hier verzorgt zij klassikale lessen en trainingen voor leerkrachten. Ook coördineert zij de muziekprojecten voor Stichting Muziekeducatie Hardenberg, die in Hardenberg actief is op de basisscholen met de subsidieregeling Impuls Muziek.

Daarnaast is zij sinds november 2018 werkzaam als docent muziek op het Alfa College (MBO) te Hardenberg. Hiermee is zij weer een nieuwe uitdaging aangegaan!

 

FLUITERIJ HARDENBERG • Van Rechterenallee 26 • 7773 AN Hardenberg • T. 0523 265680 • M. 06 2280 6043 • E. info@fluiterij.nl