PROJECT OP MAAT

Bij projecten op maat kun je denken aan korte cursussen binnen- of buitenschools, denk aan Muzikale Kleuters (groep 1-2), Muziek voor jou in de Middenbouw (groep 3-4-5), Klein orkest (groep 5-6-7-8) en Componeer en leer (groep 6-7-8).

Maar daarnaast verzorgt Fluiterij Hardenberg ook de lessenreeks “schoolmusical op maat” waarbij de musical aangepast wordt aan het aantal leerlingen. En denk bij groep 8 aan het zelf denken/schrijven/uitvoeren van hun afscheidsmusical!

 

KLEUTERS

Muzikale Kleuters:

Tijdens deze cursus maakt je kleuter op een speelse wijze kennis met muziek. De kinderen zingen liedjes, bespelen instrumenten en leren zelfs al een klein beetje noten lezen. Plezier en enthousiasme voor muziek staan bovenaan.

Samen gaan we een korte muziekvoorstelling voorbereiden en uitvoeren. Zo worden liedjes instrumentaal en gezongen uitgevoerd  en wordt een prentenboek muzikaal omlijst. Altijd passend bij een thema: herfst, sinterklaas, kerst, winter, voorjaar, optocht, etc.

Kleuterorkest:

Alle kleuters gaan muziek maken! En samen vormen ze een mooi orkest!

De ene leerling pakt al snel de ritmiek op, terwijl een ander al heel goed kan volgen hoe de melodie gaat….Een ware verrassing als je de kleuters hoort spelen!

 

MIDDENBOUW

Bucket & Boom

Met Emmers en Boomwhackers gaan we gaan de slag om ritmiek en melodie te ontdekken.

Er wordt gebruik gemaakt van grafische notatie, muziek notatie, eigen creativiteit en meespelen met bekende popliedjes!

AMV….doe maar mee!

Voor iedereen is muziek maken erg leuk, maar ook heel interessant!

Want je leert een nieuwe taal (het notenschrift) en een nieuwe manier van rekenen (ritme), je doet taal en rekenen tegelijk en ook nog samen met andere kinderen! En om die taal- en rekenkunsten te laten horen, gebruiken we verschillende instrumenten.

Three, Four, Fife….??

Het is geen engelse les, of tellen….nee dit is het leren spelen op een dwarsfluit, maar daarvoor gebruiken we de Fife. Dat is een klein plastic dwarsfluitje…

En gaat dit allemaal heel goed, dan zijn er als verrassing ook nog een paar “vet coole” dwarsfluiten!

 

BOVENBOUW

BuckUkelBoom

Met emmers, Boomwhackers én ukelele’s gaan we aan de slag om een vet popliedje in te studeren! Eerst leren we hoe alle instrumenten bespeelt moeten worden, hoe je dat kunt lezen en opschrijven en daarna  gaan we samen flink oefenen.

Tot slot laat je het resultaat horen aan de rest van de groep!

Componeer & Leer

Samen maken we een eigen muziekstuk. Dit kunnen we schrijven voor een groep muzikanten, maar we kunnen het ook schrijven voor de instrumenten waar we zelf wat op kunnen laten horen. Alle ideeën worden gebruikt in de uiteindelijke compositie!

 

SCHOOL-BREED

Klein Orkest

Speel je al een beetje op een instrument? En wil je heel graag samen met anderen muziek maken? Dan is dit je kans! Samen met andere kinderen, welk instrument dan ook, gaan we een orkest/band vormen. En we gaan aan het werk met muziek die jullie leuk vinden!

De enige voorwaarde is, dat jij zelf al een instrument hebt waarop je een beetje kan spelen…

Grote schoolavond/voorstelling

Een pakkende omlijsting voor uw presentatieavond? Zodat alle groepen goed tot hun recht komen!

FLUITERIJ HARDENBERG • Van Rechterenallee 26 • 7773 AN Hardenberg • T. 0523 265680 • M. 06 2280 6043 • E. info@fluiterij.nl